Prison Island

Beat the Bars

Prison Island Tilburg

Zijn jullie klaar voor een beetje competitie? Ga de uitdaging aan in Prison Island Tilburg en strijd met elkaar tegen andere teams voor de overwinning. En dat met tot wel 96 spelers tegelijkertijd. Deze real life game in onze gevangenis telt maar liefst 30 uitdagende cellen die de fysieke, tactische en technische skills van je team op de proef stellen. Soms moet je slim zijn, soms sterk en soms vingervlug. Het doel van Prison Island is niet om te ontsnappen, maar om in iedere cel een zo hoog mogelijke score te halen. Alleen het team met de hoogste score wordt bekroond tot winnaar! Dus, durven jullie de uitdaging aan?

Ga voor de highscore in Prison Island

Maak je klaar voor een onvergetelijke Prison island ervaring! Jullie ontvangen per team één sleutel waarmee jullie de cellen kunnen openen. Welke cellen jullie willen spelen en in welke volgorde je dit doet, is aan jullie. Elke cel heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad die wordt aangegeven naast de deur. Zo kunnen jullie vooraf inschatten of jullie de uitdaging durven te trotseren. Van simpele behendigheidsspelletjes tot de moeilijkste hersenkrakers, er is voor ieder wat wils in Prison Island Tilburg. De speeltijd varieert per uitdaging van 1 tot 5 minuten. Lukt de cel de eerste keer niet? No worries! Je mag een cel zo vaak spelen als je wilt om je highscore te verbeteren. Dus oefen, perfectioneer je skills en verbeter die highscore alsof je leven ervan afhangt. Alleen de hoogste score telt! Maar hé, als jullie liever met volle vaart naar de volgende uitdaging rennen, ga je gang! In hoe meer cellen jullie een monsterscore halen, hoe groter de kans op de overwinning.

Alleen de beste samenwerking wint!

Het geheim naar succes in Prison Island is teamwork. Alleen het team met de beste communicatie en rolverdeling zal de uitdagingen binnen onze gevangenis met succes kunnen afronden. We noemen Prison Island Tilburg daarom ook wel teambuilding 2.0! Of je nu de samenwerking van je team wilt verbeteren, je vrienden uit wilt dagen om te strijden voor de overwinning of de krachten van je familie wilt bundelen om te ontspannen, Prison Island’ got you covered. Uit welke samenstelling je groep ook bestaat en of je nu met z’n drieën of met honderd man bent. Zijn jullie klaar om Prison Island te veroveren?

Maak jullie uitje compleet

Hebben jullie na het avontuur in Prison Island zin in nog meer uitdaging en competitie? Ontdek al onze arrangementen om van jullie uitje een feest te maken! Speel een fanatiek potje Jeu de Boules, duik onze spelletjeskast in en geniet van heerlijk eten en drinken. NondeJeu heeft het allemaal!

Onze Prijzen

Ons advies voor Prison Island: kom minimaal met 3 personen, maar voor een nog beter competitief gevoel met 6 of meer! Prison Island is het beste te spelen vanaf 8 jaar of ouder en tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Sommige cellen in Prison Island kunnen best lastig zijn (zelfs voor volwassenen), daarom kan het onder de 8 jaar minder leuk zijn. Maar niet ieder kind is hetzelfde en daarom is het slechts een advies.

Prison Island

Kom minimaal met 3 personen, maar voor een
nog beter competitief gevoel met 6 of meer!

1 uur spelen
vanaf 13 jaar: € 19,50 per persoon
t/m 12 jaar: € 14,50 per persoon

1,5 uur spelen
vanaf 13 jaar: € 27,50 per persoon
t/m 12 jaar: € 20,- per persoon

2 uur spelen
vanaf 13 jaar: € 35,- per persoon
t/m 12 jaar: € 25,- per persoon

Onze Openingstijden

*Op reservering geopend voor groepen, voor meer info hierover kun je contact met ons opnemen.

FAQ Prison island

Meest gestelde vragen

Prison Island is een real life game gebaseerd op het televisieprogramma “De Sleutels van Fort Boyard”. Als je dat niets zegt, niet getreurd, het is namelijk een redelijk oud televisieprogramma dan in 1991 en 1992 werd uitgezonden. In Prison Island probeer je in teams van 2-4 personen onze cellen zo goed mogelijk te spelen. Onze cellen bevatten elk een uniek spel dat een tactische, technische of fysieke uitdaging bevat. Je kiest vooraf of jullie 1 uur, 1,5 uur of 2 uur willen spelen. Per team ontvang je een sleutel waarmee je gedurende die tijdsperiode alle cellen kan openen. Wanneer je de cel met je team betreedt, start het spel meteen en moet je dus uit vogelen hoe je zo’n hoog mogelijke score bevat.

Onze Prison Island heeft maar liefst 30 cellen. Je hebt altijd te weinig tijd voor te veel cellen 😉

Dat hangt compleet af van jullie team. Omdat je niet meteen weet wat je moet doen in een cel, kun je deze vaker spelen. Je zult merken dat je in de praktijk een cel 2 – 4 keer speelt voordat je doorgaat naar de volgende. Natuurlijk zijn er teams die het sneller doen en teams die een cel 20 keer proberen. Gemiddeld zien we dat je in 1 uur tijd ongeveer 15 cellen speelt, in 1,5 uur speel je ongeveer 20 cellen en in 2 uur tijd ongeveer 25 cellen.

Ons advies is om Prison Island voor 1,5 uur te spelen. Omdat het zo leuk is, vliegt de tijd echt. Een uur is dan ook zo voorbij en dan zijn er nog veel cellen die je nog niet hebt gespeeld. Aan de andere kant is Prison Island best een actief spel. Hierdoor is 2 uur voor sommige teams net iets te inspannend.

Nee, Prison Island is anders dan een escaperoom, maar beide vallen wel onder het genre “Real Life Game”. Waarbij je bij een escaperoom raadsels moet oplossen en sloten moet openen om te ontsnappen, is het doel bij Prison Island om in 30 cellen de beste score te halen. Elke cel biedt daarbij een ander spel of uitdaging. Zo ben je de ene keer aan het wandklimmen, aan het laserschieten of een vragenquiz aan het doen. Elke cel is een ander spel binnen real life gaming.

Prison Island kent verschillende cellen met verschillende uitdagingen. Daar zitten ook fysieke uitdagingen tussen en met fysiek, bedoelen we ook echt fysiek. Denk aan klimmen, klauteren, kruipen en springen. Wij raden daarom ook goede schoenen aan als je deelneemt aan Prison Island.

Nee, Prison Island is niet eng, maar alles is wel in gevangenisthema. Dat kan wel eens spannend aanvoelen. Zeker voor jonge kinderen kan Prison Island nog wel eens te spannend zijn.

Is Prison Island geschikt voor kinderen?
Heel veel kinderen vinden Prison Island echt geweldig. Omdat de spellen en uitdagingen soms best lastig zijn, raden we aan om Prison Island pas te spelen met kinderen vanaf 8 jaar. Van 8 tot 12 jaar raden we aan om onder begeleiding van een volwassene te spelen (minimaal 1 volwassene per team). Vanaf 13 jaar kunnen ze ook zelfstandig spelen.

We hebben een speciaal tarief voor kids t/m 12 jaar.

1 uur spelen
t/m 12 jaar: € 14,50 per persoon
vanaf 13 jaar: € 19,50 per persoon

1,5 uur spelen
t/m 12 jaar: € 20,- per persoon
vanaf 13 jaar: € 27,50 per persoon

2 uur spelen
vanaf 13 jaar: € 35,- per persoon
t/m 12 jaar: € 25,- per persoon

Prison Island kun je met maximaal 96 personen tegelijk spelen. Dat zijn 24 teams van 4 personen. Wil je met meer dan 96 personen Prison Island spelen? Neem dan even contact met ons op.

In onze Prison Island proberen we groepen eigenlijk altijd in teams van 3 tot 4 personen in te delen, dat is namelijk de ideale groepsgrootte om de cellen mee te spelen. Het is echter ook mogelijk om Prison Island met twee personen te spelen. Er zijn echter ook enkele cellen waar je echt wel met zijn drieën moet zijn om een (high)score te kunnen halen. Gelukkig zijn er voldoende cellen wel met zijn tweeën te spelen, slechts 3 a 4 cellen zijn met twee personen echt heel uitdagend. In anderhalf uur speel je vaak maar ongeveer 20 cellen, dus je hebt altijd te veel cellen en te weinig tijd. En aan alle reacties van alle groepjes van twee personen te zien is het plezier er zeker niet minder om 😉

5 personen is voor Prison Island eigenlijk een niet ideaal aantal deelnemers. We raden namelijk eigenlijk altijd 3 – 4 personen per team aan. Er zijn namelijk een aantal cellen die niet met 2 personen te spelen zijn en 5 personen is eigenlijk net iets te veel voor een team (naar onze mening). Komen jullie toch met 5 personen, dan hebben jullie de keuze hoe jullie willen spelen. Jullie kunnen in 2 teams spelen, één team van 2 personen en één team van 3 personen. Het nadeel hiervan is dat het team van 2 personen wel in het nadeel is, omdat er sommige cellen echt 3 personen vereisen. De andere optie is om in één team van 5 personen te spelen. Zo kunnen jullie alle cellen spelen en beleven jullie alles samen. Deze optie raden we aan voor families, en teams waarbij competitie geen rol speelt maar waarbij het vooral draait om de beleving. De eerste optie is aan te raden als je juist wel de competitie wilt aangaan 😉

We hebben geen speciale kinderversie van Prison Island. We hebben alleen een ander tarief voor de kids.

– Wat als je last hebt van claustrofobie of epilepsie?
Ondanks dat Prison Island helemaal in gevangenisthema is, sluiten we niemand echt op. Elke cel is van binnen altijd te openen. Daarbij hoef je in onze cellen niets te doen wat je niet wilt. Prison Island is een teamspel en je kiest als team zelf welke cellen je wel of niet speelt. Mocht er een cel bij zitten die je niet durft of niet wilt spelen, dan sla je deze gewoon over.