FAQ

Algemeen

- Waar kan ik het beste parkeren?
NondeJeu zit midden in het centrum va Tilburg. Gratis parkeren is daarom niet mogelijk. Gelukkig zit er heel dichtbij ons een parkeergarage, Parkeergarage Pieter Vreedeplein. Zie https://www.pietervreedeplein.nl/praktische-info/ voor hun tarieven en andere praktische informatie.

- Wat zijn jullie openingstijden?
Klik hier voor onze openingstijden.

- Hebben jullie ook cadeaubonnen?
Jazeker, wij hebben hele toffe cadeaukaarten die voor elk bedrag te krijgen zijn. Zo heb jij een tof cadeau voor elk budget en voor elke gelegenheid. Onze cadeaubonnen zijn alleen fysiek op te halen en voor alles bij ons in te wisselen. Deze zijn alleen inwisselbaar op onze locatie en worden bij verzilvering van de rekening gehaald.


Corona

- Zijn jullie activiteiten Coronaproof?
Ja, zolang iedereen de huidige maatregelen opvolgt zijn onze activiteiten coronaproof te spelen. Benieuwd naar de huidige maatregelen? Klik hier.

- Wat zijn jullie Corona regels?
Wij hanteren alle regels die de RIVM heeft voorgeschreven. Omdat de regelgeving vaak aan verandering onderhevig is, hebben wij hiervoor een speciale pagina gemaakt. Klik hier. voor alle huidige corona regels.

- Wat gebeurt er met mijn reservering als die vanwege een lockdown niet kan doorgaan?
Wij nemen altijd contact met je op als je reservering niet kan doorgaan vanwege verandering in regelgeving. Dat doen we het liefste telefonisch, zodat we meteen kunnen overleggen over je reservering. We kunnen dan in overleg kiezen om de reservering te verplaatsen of te annuleren.

- Mag je drinken voor, na of tijdens de activiteit?
Zolang de horeca op grond van de overheid gesloten is houden wij onze bar en keuken dicht. Hier staat alle actuele informatie en daar is ook te zien of onze bar en keuken geopend of gesloten zijn.

- Met hoeveel personen mogen wij jullie activiteiten spelen?
Vreemd genoeg is daar geen echte maatregel voor. Bestaat je groep uit 1 huishouden, dan mag de volledige groep de activiteit als 1 team doen. Bestaat je groep uit meerdere huishoudens, dan verdelen we je in teams van maximaal 4 personen. Hier kun je vinden hoeveel personen wij maximaal binnen mogen hebben. Kinderen onder de 13 jaar zijn voor deze telkling uitgezonderd.


Prison Island

- Wat is Prison Island?
Prison Island is een real life game gebaseerd op het televisieprogramma “De Sleutels van Fort Boyard”. Als je dat niets zegt, niet getreurd, het is namelijk een redelijk oud televisieprogramma dan in 1991 en 1992 werd uitgezonden. In Prison Island probeer je in teams van 2-4 personen onze cellen zo goed mogelijk te spelen. Onze cellen bevatten elk een uniek spel dat een tactische, technische of fysieke uitdaging bevat. Je kiest vooraf of jullie 1 uur, 1,5 uur of 2 uur willen spelen. Per team ontvang je een sleutel waarmee je gedurende die tijdsperiode alle cellen kan openen. Wanneer je de cel met je team betreedt, start het spel meteen en moet je dus uit vogelen hoe je zo’n hoog mogelijke score bevat.

- Hoeveel cellen heeft jullie Prison Island?
Onze Prison Island heeft maar liefst 30 cellen. Je hebt altijd te weinig tijd voor te veel cellen 😉

- Hoeveel cellen kan ik spelen in 1uur, 1,5 uur of 2 uur?
Dat hangt compleet af van jullie team. Omdat je niet meteen weet wat je moet doen in een cel, kun je deze vaker spelen. Je zult merken dat je in de praktijk een cel 2 – 4 keer speelt voordat je doorgaat naar de volgende. Natuurlijk zijn er teams die het sneller doen en teams die een cel 20 keer proberen. Gemiddeld zien we dat je in 1 uur tijd ongeveer 15 cellen speelt, in 1,5 uur speel je ongeveer 20 cellen en in 2 uur tijd ongeveer 25 cellen.

- Wat raden jullie aan als speeltijd?
Ons advies is om Prison Island voor 1,5 uur te spelen. Omdat het zo leuk is, vliegt de tijd echt. Een uur is dan ook zo voorbij en dan zijn er nog veel cellen die je nog niet hebt gespeeld. Aan de andere kant is Prison Island best een actief spel. Hierdoor is 2 uur voor sommige teams net iets te inspannend.

- Is Prison Island een escaperoom?
Nee, Prison Island is anders dan een escaperoom, maar beide vallen wel onder het genre “Real Life Game”. Waarbij je bij een escaperoom raadsels moet oplossen en sloten moet openen om te ontsnappen, is het doel bij Prison Island om in 30 cellen de beste score te halen. Elke cel biedt daarbij een ander spel of uitdaging. Zo ben je de ene keer aan het wandklimmen, aan het laserschieten of een vragenquiz aan het doen. Elke cel is een ander spel binnen real life gaming.

- Is Prison Island een actief spel?
Prison Island kent verschillende cellen met verschillende uitdagingen. Daar zitten ook fysieke uitdagingen tussen en met fysiek, bedoelen we ook echt fysiek. Denk aan klimmen, klauteren, kruipen en springen. Wij raden daarom ook goede schoenen aan als je deelneemt aan Prison Island.

- Is Prison Island eng?
Nee, Prison Island is niet eng, maar alles is wel in gevangenisthema. Dat kan wel eens spannend aanvoelen. Zeker voor jonge kinderen kan Prison Island nog wel eens te spannend zijn.

- Is Prison Island geschikt voor kinderen?
Heel veel kinderen vinden Prison Island echt geweldig. Omdat de spellen en uitdagingen soms best lastig zijn, raden we aan om Prison Island pas te spelen met kinderen vanaf 8 jaar. Van 8 tot 12 jaar raden we aan om onder begeleiding van een volwassene te spelen (minimaal 1 volwassene per team). Vanaf 13 jaar kunnen ze ook zelfstandig spelen.

- Wat kost Prison Island voor kids?
We hebben een speciaal tarief voor kids t/m 12 jaar. Deze kan je hier vinden.

- Met hoeveel personen kan ik Prison Island spelen?
Prison Island kun je met maximaal 96 personen tegelijk spelen. Dat zijn 24 teams van 4 personen. Wil je met meer dan 96 personen Prison Island spelen? Neem dan even contact met ons op.

- Wij zijn met 2 personen, kunnen wij ook Prison Island spelen?
In onze Prison Island proberen we groepen eigenlijk altijd in teams van 3 tot 4 personen in te delen, dat is namelijk de ideale groepsgrootte om de cellen mee te spelen. Het is echter ook mogelijk om Prison Island met twee personen te spelen. Er zijn echter ook enkele cellen waar je echt wel met zijn drieën moet zijn om een (high)score te kunnen halen. Gelukkig zijn er voldoende cellen wel met zijn tweeën te spelen, slechts 3 a 4 cellen zijn met twee personen echt heel uitdagend. In anderhalf uur speel je vaak maar ongeveer 20 cellen, dus je hebt altijd te veel cellen en te weinig tijd. En aan alle reacties van alle groepjes van twee personen te zien is het plezier er zeker niet minder om 😉

- We zijn met 5 personen! En nu?
5 personen is voor Prison Island eigenlijk een niet ideaal aantal deelnemers. We raden namelijk eigenlijk altijd 3 – 4 personen per team aan. Er zijn namelijk een aantal cellen die niet met 2 personen te spelen zijn en 5 personen is eigenlijk net iets te veel voor een team (naar onze mening). Komen jullie toch met 5 personen, dan hebben jullie de keuze hoe jullie willen spelen. Jullie kunnen in 2 teams spelen, één team van 2 personen en één team van 3 personen. Het nadeel hiervan is dat het team van 2 personen wel in het nadeel is, omdat er sommige cellen echt 3 personen vereisen. De andere optie is om in één team van 5 personen te spelen. Zo kunnen jullie alle cellen spelen en beleven jullie alles samen. Deze optie raden we aan voor families, en teams waarbij competitie geen rol speelt maar waarbij het vooral draait om de beleving. De eerste optie is aan te raden als je juist wel de competitie wilt aangaan 😉

- Is er een speciale kindervariant
We hebben geen speciale kinderversie van Prison Island. We hebben alleen een ander tarief voor de kids.

- Wat als je last hebt van claustrofobie of epilepsie?
Ondanks dat Prison Island helemaal in gevangenisthema is, sluiten we niemand echt op. Elke cel is van binnen altijd te openen. Daarbij hoef je in onze cellen niets te doen wat je niet wilt. Prison Island is een teamspel en je kiest als team zelf welke cellen je wel of niet speelt. Mocht er een cel bij zitten die je niet durft of niet wilt spelen, dan sla je deze gewoon over.


Jeu de Boules

- Met hoeveel personen kan ik op één baan?
Jeu de Boules speel je 1 tegen 1, 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Je kan dus met maximaal 6 personen tegelijk jeu de boules spelen. Echter zien we vaak dat er wel 8, 10 of meer personen 1 jeu de boules baan reserveren en door wisselen met spelen. Het is dus echt aan jullie zelf om te bepalen hoeveel banen je wilt. Let erop dat bij het reserveren van onze arrangementen met Jeu de Boules, we automatisch uitgaan van 8 personen per baan. Dus tot 8 personen reserveer je 1 baan, bij 9 tot 16 personen 2 banen, etc.

- Hoeveel banen hebben jullie?
Wij hebben maar liefst 8 indoor jeu de boules banen. Er kunnen dus 48 personen tegelijk jeu de boulen.

- Wat zijn de spelregels?
De spelregels voor jeu de boules zijn eigenlijk heel simpel. Wij leggen de spelregels eenvoudig uit in het volgende filmpje: https://youtu.be/nT3qPhlixA8

- Wij willen eigenlijk een toernooitje spelen, kan dat ook?
Dat kan zeker, wij hebben speciaal daarvoor poules schemaatjes liggen die je eenvoudig zelf kan invullen. Laat bij je reservering even weten dat je een toernooitje wilt spelen, dan zorgen wij dat de schema’s voor jullie klaarliggen 😉

- Is Jeu de Boules ook leuk voor kinderen?
Dat is erg subjectief, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat jeu de boules leuk is voor jong en oud. Speciaal voor de kids hebben we ook lichtere kids ballen. Vraag hiernaar bij de bar.

- Mag ik mijn eigen ballen meenemen?
We hebben goede jeu de boules ballen van Obut bij de banen liggen. Deze mag je gewoon altijd gebruiken tijdens het jeu de boulen. Kun jij beter met je eigen ballen gooien, dan mag je die natuurlijk zelf ook meenemen.


Boardgames

- Welke boardgames hebben jullie?
Voor een actueel overzicht van al onze bordspellen, kun je onze menukaart bekijken op https://nondejeu.com/horeca.

- Zitten er kosten aan het spelen van een boardgame?
Nee, er zitten geen kosten aan de boardgames zelf verbonden. Zolang je gebruik maakt van onze horeca, mag je onze boardgames “bestellen” en dan komen we ze brengen. Ben je klaar met het bordspel, dan kun je ze weer inleveren. Het kan natuurlijk voorkomen dat een bepaald spel al door een ander groepje in gebruik is, kwijt is of niet meet compleet is. We vragen iedereen om zorgvuldig met onze spellen om te gaan zodat iedereen er plezier van kan hebben.

- Moet ik reserveren voor het spelen van een boardgame?
Online reserveren voor het spelen van een spel is niet mogelijk. Je kan het bij een reservering er altijd bij vermelden dat je ook nog een spelletje wilt spelen voor- of achteraf. Wil je alleen langskomen om een bordspel te spelen, dan kun je gewoon een tafeltje uitzoeken en gezellig spelen. Je mag ook altijd op de dag zelf even bellen om een tafeltje te reserveren.


Reserveren

- Hoe kan ik reserveren?
Het makkelijkste is om je reservering online te plaatsen. Je ontvangt dan achteraf altijd een bevestiging per mail. Mocht het online niet lukken of je wilt iets reserveren wat online niet mogelijk is? Dan kun je ook altijd bellen, mailen of via whatsapp reageren.

- Moet ik direct online afrekenen?
Nee, momenteel is het alleen mogelijk om online te reserveren. De betaling vindt achteraf plaats op de dag zelf. Let op, bij ons is het PIN ONLY. Met je boeking ga je wel akkoord met onze algemene voorwaarden en de betalingsverplichting.

- Hoe kan ik het beste een wijziging doorgeven?
Dat kan door een reactie te sturen op je reserveringsbevestiging per mail. Je kan ook bellen of een appje sturen.

- Mijn reservering kan niet doorgaan, hoe kan ik annuleren?
Indien je de reservering wenst te annuleren, dien je NondeJeu hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen. Je ontvangt van ons dan een bevestiging van de annulering per mail. Voor het annuleren van de reservering behoudt NondeJeu haarzelf de volgende rechten:
- Voor groepen tot 8 personen geldt; kosteloos annuleren is altijd mogelijk tot 72 uur voor de gereserveerde activiteit(en). Bij no-show (het niet opdagen bij een reservering zonder annulering) wordt 100% van het totaalbedrag in rekening gebracht.
- Voor groepen vanaf 8 personen geldt; tot zeven dagen van tevoren kan de reservering kosteloos worden geannuleerd. Binnen zeven dagen voor datum van de reservering wordt 100% in rekening gebracht.
- Indien er exclusiviteit voor de locatie is bevestigd en wordt geannuleerd zal 50% van de vooraf overeengekomen prijs worden doorberekend bij een annulering binnen 14 tot 7 dagen voor datum van de reservering en 100% van de vooraf overeengekomen prijs worden doorberekend bij een annulering binnen 7 dagen voor datum van de reservering.
De ontbinding dient per e-mail gedaan te worden. Bellen of het inspreken van een voicemail volstaat hiervoor niet. Als er binnen bovenstaande periodes voor aanvang van de gereserveerde activiteit door de koper geannuleerd wordt, heeft NondeJeu het recht om bovenstaande tarieven in rekening te brengen.

- Help, er is file/de brug staat open/mijn hond heeft de bevestiging opgegeten en nu ben ik iets later, wat nu?
Bel ons even om het te laten weten. Het maak over het algemeen het niet zoveel uit als je iets later begint, maar op een drukke dag kan dat wel eens betekenen dat je speeltijd ingekort moet worden.

- Ik wil eigenlijk nu Prison Island en/of Jeu de Boules spelen, kan dat?
Als “nu” tijdens openingstijden is, bel dan even en dan kun je vaak direct terecht. Als “nu” op een ander moment is, is dat een stuk lastiger.

- Kan ik op maandag of dinsdag reserveren?
Op maandagen en dinsdagen proberen wij vaak onderhoud, vergaderingen en alle andere dingen te plannen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat op woensdag tot en met zondag alles soepel verloopt. Wanneer het kan, boek dan ook tijdens onze openingstijden. Mocht dat echt niet lukken, neem dan contact met ons op per mail. We kijken dan altijd wat we voor jullie kunnen betekenen.


Toegangkelijkheid

- Zijn jullie rolstoeltoegankelijk?
Dat is een lastige vraag, rolstoeltoegankelijkheid en -vriendelijkheid zijn namelijk multi-interpretabel. We doen ons best om voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te zijn.

- Hoe kom ik bij jullie binnen?
We hebben een speciale personeelsingang die bereikbaar is met de lift op het Pieter Vreedeplein. Dit is ook de lift die naar de parkeergarage en de Plus en MediaMarkt gaat. Naast de MediaMarkt zit ook een ingang die naar de achterkant van NondeJeu gaat. Je komt dan aan de achterkant van Prison Island uit en kan zo bij ons naar binnen. Laat het even bij je reservering weten en dan lopen we graag met je mee 😉

- Zijn jullie toiletten rolstoeltoegankelijk?
Onze toiletten hebben we ruim opgezet zodat deze voor een zo’n groot mogelijke groep toegankelijk zijn. Er is echter geen invalidetoilet. Deze bevindt zich wel eentje in de parkeergarage van het Pieter Vredeplein.

- Hoe toegankelijk zijn jullie activiteiten?
Jeu de Boules is mogelijk, we zien veel mensen met een rolstoel vanaf de zijkant van de Jeu de Boules banen of van achter de baan gooien. We zijn momenteel bezig om een oprijplankje te maken zodat het ook mogelijk is om in en uit de baan te rijden. De banen liggen wel vol met zand en grind, let daarop. Prison Island is een ander verhaal. Deze is niet ontworpen met rolstoeltoegankelijkheid in het achterhoofd. We hebben wel met de deuren rekening gehouden dat ze toegankelijk zijn voor een zo’n breed mogelijke groep. Echter moeten we eerlijk zijn en is het spelen van NondeJeu niet ideaal met een rolstoel. We zijn momenteel bezig om inzichtelijk te maken wat wel en wat niet toegankelijk is.


Onze openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten *

Woensdag en donderdag van 12.00 uur tot 00.00 uur

Vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 02:00 uur

Zondag van 12.00 uur tot 23.00 uur* Op reservering geopend voor groepen, voor meer info hierover kun je contact met ons opnemen op info@nondejeu.com